Skip to content →

Start her

Velkommen til sitet!

Her er en introduktion mit projekt om at blive finansiel uafhængig inden jeg bliver 40 år.

Here goes..

Jeg er pt 36 år og bor i Danmark. Arbejder til dagligt som freelancer/konsulent og bor sammen med min kæreste.

Funktionær jobs

Efter universitet har jeg haft en række funktionær stillinger (3 forskellige virksomheder). Hver gang jeg er startet i en ny stilling har jeg arbejdet med meget højt drive og motivation. Men efter en periode har jeg fundet mig selv i situation, hvor jeg er blevet frustreret og udbrændt. Særligt går jeg helt kold når mange af opgaverne bliver drift.

Det er her jeg har erkendt at det bliver en tilbagevendende situation uanset jobbet.

I 2015 accepterede jeg endelig den kendsgerning at jeg aldrig vil kunne holde en den almindelig karriereplan. Derfor besluttede jeg mig at det rigtige for mig er at skabe passiv indtægter og dermed blive finansiel uafhængig.

Fravalg af karriere

Det har egentlig være en virkelig svært beslutning af acceptere at karrierevejen ikke er for mig. Jeg har altid identificeret mig med mit job og set at der lå en spændende karrierevej foran mig med gode muligheder for højere løn, prestige og faglig udvikling. I midten af 2017 sagde jeg endeligt op som funktionær og regner egentlig aldrig med at skulle have et job igen.

Finansiel uafhængighed

Lige kort om hvad jeg mener med finansiel uafhængighed: “at modtage en månedlig indkomst fra mine aktier. Denne indkomst dækker aller mine udgiver uanset hvad egen tid er brugt på”.

Mennesker er meget forskellige i deres forbrugvaner. Nogle vil gerne have et parcelhus med tilhørende have og garage, mens andre drømmer om den nyeste webergrill eller en Audi stationcar. Summen af alle disse valg definere en pris for livsstilen.

Jeg har ikke det store forbrugsbehov af ting, men jeg elsker at rejse og jeg vil gerne bo centralt. Et længere regnestyk har endt med at jeg vil kunne se mig selv som finansiel uafhængig (med god luft i budgettet) med en månedlig indtægt på 30.000-35.000 kr før skat.  Da jeg interesserer mig meget for investeringer har jeg en antagelse om at jeg kan forrente min formue med 10% om året. Det giver at jeg skal skabe mig en formue på 4.000.000 kr for at kunne anse mig selv som finansiel uafhængig.

Mit mål er at nå dette inden jeg bliver 40 år. 

 

Er det bare mig der er mærkelig?

I starten af projektet følte jeg mig som lidt af en outsider, da det at gå på “pension” uge er langt fra det konventionelle.

Hvorfor vil man da gå på “pension” som 40 årig?

Hvad skal man så lave?

Er det bare fordi du ikke gider at arbejde?

Jeg har haft lidt svært ved at forklare ønsket, men efter at have taget beslutningen begyndte jeg at at finde flere og flere amerikanske blogs omkring emnet. Det viser sig at være et kæmpe community af folk der netop går efter samme mål. Prøv bare at Google “Financial Independence and Retiring Early” (FIRE).

Så det er ikke bare mig der er mærkelig.. Hvad der tilmed er interessant er at der findes utallige vinkler, strategier og taktikker til netop at opnå dette. Det virker også til at det er en bevægelse, der vokser. Mange kan slet ikke se sig selv arbejde i 40 år og dermed give nogle af de bedste år til et job.

På den her blog kan du følge min vinkel på at opnå finansiel uafhængighed.

 

(opdateret 17.12.17)

Comments are closed.