Skip to content →

Mål for 2018

Jeg tror tror rigtig meget på at det hjælper at opsætte sig selv nogle klare mål. Men det sagt fik jeg aldrig rigtigt skrevet nogen mål ned for 2017. Det var egentlig fordi det var svært at forudset retningen for året – udover selvfølgelig at komme nærmere finansiel uafhængighed.

2018 forekommer helt anderledes. Jeg ved præcist hvad skal arbejde med og hvor jeg skal arbejde fra. Det gør det langt nemmere at opsætte nogle klar målsætninger for året.

Så her er de målsætninger jeg har sat for 2018.

Økonomi – omkostningssiden
Privat forbruget vil jeg holde under 15.000. Sidste år var på 15.197 kr. Jeg synes egentlig det er et høj forbrug og der mange poster, der let kan justeres ned. Særligt ferier er meget høj. Min husleje kunne der også nemt gøres noget ved. Niveauet bliver dog alligevel på det samme som 2017, da det aktivt bliver valgt til.


Når jeg kommer I situationen, hvor afkast af mine investeringer skal betale for hverdagen ved jeg at jeg har et fleksibelt setup, der gør at omkostningerne kan komme ned i løbet af 2-3 måneder.
Min kæreste og jeg har købt en lejlighed sammen og vi kommer til at stige lidt i husleje (renter, bidrag til ejerforening, skat mm). Valget af lejlighed er dog netop ud fra den præmis, at den skulle kunne udlejes og give positivt cash flow, hvis vi en dag har behov for at flytte. Dvs på omkostningssiden kan posten med husleje justeres nemt. Hvis vi havde valgt en lejlighed eller hus, der ikke egnede sig til udlejning ville situationen være en helt anden. Vi skulle først sælge lejligheden før vi kunne justere vores omkostningsniveau ned.
Læs her hvorfor din egen bolig er en forfærdelig investering.

Økonomi – indtjeningssiden
I mit lille freelance foretagende vil jeg gå efter en omsætning på 1 mio. Udfra udviklingen de sidste 6 måneder i 2017 burde dette være muligt. Men det kræver at det bliver sat på som årets vigtigste mål.

Investering
Min forventning er at investere i 1-2 lejligheder. Præcist hvilken type har jeg ikke besluttet endnu, da der er en del forskellige veje at gå lige pt.
Jeg synes også markedet er sat højt i mange byer og derfor blevet svære at finde attraktive lejligheder med godt cash flow.

Fitness
Træning 4-5 gange om ugen og de sidste 2-3 dage skal jeg gå mindst 1 time.

Blog
Jeg vil gerne bruge mere tid på bloggen. Målet er et oplæg pr uge, dvs 52 for året. Det vil være en blanding af status på mit eget projekt og gennemgang af teori/begreber indenfor finansiel uafhænghed. Jeg påtænke også at starte en artikel serie om interessante personer og deres “penge-projekter”.

Bøger
Målsætningen er at læse 10 bøger i 2018.

Opsummering
Økonomisk ligger det vigtigste mål klart på indtjeningssiden. Hvis jeg kan nå i mål med omsætningen af freelance timer vil jeg meget tæt på mit endelige mål Hvis jeg kommer i mål med omsætningen på freelance timer er jeg meget tæt på at komme i mål med en formue på 4 mio. Derfor er dette punkt det vigtigste for året.

Published in Blog Mål

2 Comments

  1. Hej! Hvordan subscriber jeg til din blog? Jeg synes ikke jeg kan finde muligheden nogen steder. Mvh. Jørgen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *