Skip to content →

Den perfekt hverdag – tror jeg da?

Jeg husker tydeligt første gang jeg læste first hour Work week. Det var præcist hvad jeg ville.. altså slippe hamsterhjulet og nyde alt den ekstra tid på interesse projekter. Alt dette mens jeg stadig er ung og ikke når jeg er udbrændt og +60 år. Jeg synes jeg har set rigtig mange, der har virket helt udbrændte i flere år op til deres pension/efterløn. Det vil jeg ikke!!!

Jeg læste bogen på en ferie, så brugte resten af tiden på at tænke på hvad jeg egentlig ville gøre hvis jeg kun skulle arbejde 4 timer om ugen. Det er faktisk svært at finde på hvad man egentlig vil lave med alt den tid mange bruger på jobbet.

Desværre er noterne væk nu, men på min bucket liste er nogle af mine mål listet.

Men hvad med den perfekte dag?

I forhold til personlige mål synes jeg det er mindst ligeså relevant at holde for øje hvordan man gerne vil have sin hverdag. Med tid nok skal man nok opnå alle sine mål, men som man siger så er “rejsen mod målet er en rejse i sig selv”. Derfor vigtigt at sikre at man også er glad i præcist den hverdan man er i.

 

Her en beskrivelse af hvad jeg ser som det perfekte liv (perfekte hverdag) for mig.

Den perfekte dag:

 • 6/7-10. Deep work på projekter. Det kan være alt fra egne projekter, læse bøger, skrive blog/bog eller lignende og eventuelle konsulenttimer. Jeg er morgenmenneske og når største delen af dagens produktivitet her
 • 10-13. Mødes med venner, familie eller træne eller gå en god tur. Venner der har arbejde kan ofte finde tid til at mødes midt på dagen, evt. til frokost i nærheden af deres kontor.
 • 13-15/16. Runde 2 arbejde, hvis hovedet og drivkraften er til det. Ellers læse, skrive etc.
 • 16-20. Kæreste tid. Lave mad, praktiske ting hjemme etc.
 • 20-22. Højst læse en god bog, slappe af med kæreste, se venner (fodbold ude i byen) etc.
 • 22.00. Seng

Hvad er så forskellen fra nu?
Min perfekte dag passer slet ikke til fuldtids funktionærjob. Selvom arbejdet i mange situationer vil være mere effektivt og kreativ, da den er tilpasset så hjernen er skarp. På kontor opstår der hele tiden nye opgaver, som ofte bliver prioriteret, som det der skal løses som den næste. Dvs. man skal være der.

Som freelancer passer dagen væsentlig bedre. Dog er dagen jeg beskriver omkring 5 timers effektiv arbejdstid. Her kommer det så ind i billedet hvad de økonomiske målsætninger. Har man overhoved råd til 5 timers arbejde om dagen? Jeg arbejder mod at have en normal indtægt om måneden uafhængig af hvad jeg arbejder med. Dog er jeg overbevist om at jeg også vil arbejde på projekter, der har en økonomisk gevinst.

Lige nu er jeg i opsparingsfasen i vejen mod finansiel frihed. For at nå dette mål (om 4 år når dette skrives), så jeg er ikke der hvor jeg kan reducere min arbejdstid.

 

Published in Blog Mål

4 Comments

 1. Jeppe Jeppe

  først og fremmest rigtig spændende blog. Jeg bider i dette indlæg især fast ved din utrolig flotte indtjening. Må jeg have lov at spørge hvilken uddannelse du har eller hvilket område du arbejder indenfor? Jeg står selv og skal til at vælge uddannelse.

  • admin admin

   Hej Jeppe,

   Tak det er jeg glad for at høre! Jeg har læst økonomi og arbejder indenfor IT nu. Indtjeningen lige nu ligger dog væsentlig højere end jeg havde forventet bare for 1 år siden.
   Økonomi er god fordi den er bred og man let kan justere den i forskellige retninger. Eksempelvis har jeg justeret det ind efter IT, som er noget jeg altid har interesseret mig for.
   https://www.dr.dk/nyheder/penge/se-hvad-du-kan-tjene-med-din-uddannelse

   • Jeppe Jeppe

    Det lyder rigtig spændende og hænger godt sammen med mine egne overvejelser. Jeg regner nemlig med selv at starte på datalogi, og kunne godt tænke mig at vinkle den over på noget økonomi hvis det bliver muligt.

    Jeg glæder mig til at følge din vej til FIRE, og håber at lærer et par tricks eller to, selvom det bliver en langsom start for mig med de næste 5 år på su.

    • admin admin

     Hej Jeppe,

     Fedt! Hvis jeg skulle starte på en uddannelse igen, så ville det klart være datalogi. Det er et område hvor der også er rigtig gode muligheder for at få en høj timepris for sit arbejde mens man læser. Derigennem kan man allerede der starte på FIRE.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *